Kontakt

Auto Servis Radetic-Speed Up Chip
Podgorica
Kozaracka 102a
mob +382 67 519 230 viber whatsapp,+382 67 269 637 viber
email acospeedup@gmail.com
Radno vrijeme Pon-Sub 9h-17h

Telefon

Broj telefona: +38267519230

Car
 

Izvršite

Uklanjanje DPF funkcije kod nas

Smanjenje potrošnje goriva
Manje ograničenje u izduvnom sistemu
Poboljšanje performanse motora
Izbegavanje troška popravke DPF-a

Second section bg

Uklanjanje DPF funkcije

DPF Slika

Šta je DPF? DPF znači dizelski partikularni filter za čestice, na nekih francuskim vozilima je takođe poznat kao FAP. Filtar čestica smanjuje čađ dizelskih vozila filtriranjem čvrstih čestica sadržanih u izduvnim gasovima. Savremeni dizel automobili su opremljeni DPF / FAP sklopovima. Sklopovi DPF / FAP su dizajnirani kako bi smanjili onečišćenje čestice samo ako su u mogućnosti da rade u posebnim uslovima vožnje (primjer vožnja na otvorenom putu). Međutim, za većinu vozača može uzrokovati mnoge probleme.

Kratka putovanja i gradsku vožnju može uzrokovati nekoliko regeneracijai naknadnog preranog začepljenja DPF. Tokom rada, filter postaje začepljen česticama za akumulaciju sljedećih komponenti:
• Čađu iz ispuha • Čestice koje proizlaze iz motornog ulja za podmazivanje.
• Čestice koje dolaze iz trošenja motora.
Kad se filter začepi, potrebna je regeneracija. Regeneracija se sastoji u periodičkom sagorijevanju akumuliranih čestica u DPF filteru. Regeneracija partikularnog filtera:

• Regeneracije se javlja prirodno, ako je temperatura izduvnih gasova je uključena u rasponu od vrijednosti koje su sačuvane u memoriji kompijutera motora.
• Regeneracija, kontrolisana komp. motora, počinje ukoliko je temperature veća od navedene vrijednosti u memoriji i filter čestica je pun.
• Neka vozila ECU započinje sagorijevanje ubrizgavanjem veće količine goriva tokom procesa regeneracije. S vremena na vrijeme filter se ne može regenerisati na vozačevu komandu i prisiljena regeneracija je potrebna preko dijagnostičkog alata.

Ako je DPF jako začepljen, mora biti zamijenjen sa novim filterom da se izbjegne vrlo visoka temperatura koja može izazvati opasnost od požara. Postoje mnogi problemi uzrokovani filterom čestica za dizel motore i, kada se oni ne mogu očistiti više regeneracijom jedina opcija je da se zamijeni, a to nije jeftino. Ako je vozilo pod garancijom to nije problem, ali ako je garancija istekla Mogućnost zamjene može biti vrlo skupa.

Ako imate bilo kakvih problema s DPF, a vi ste u potrazi za pravim rješenjem, možemo vam pomoći! Nudimo softversko gasenje funkcije sa dizelskim filterom čestica (DPF / FAP). Možemo ukloniti softver kontrole DPF iz ECU vašeg automobila samo reprogramiranjem .

Nakon eliminacije DPF funkcije, lampica ce biti ugasena, upravljanje DPF-om će biti isključeno i regeneracija će prestati u potpunosti. Osim što će imati koristi:

• Smanjenje potrošnje goriva.
• Manje ograničenje u izduvnom sistemu poboljšava ukupnu performansu motora i, naravno, da će izbjeći trošak budućoj popravci DPF.

Šta je uključeno za uklanjanje DPF?
Za uklanjanje DPF funkcije, moramo pročitati originalni softver iz ECU na vozilu, to je učinjeno za 90% kroz OBD konektor preko interfejsa na laptop. Kad se originalni softver pročita, možemo ukloniti sve funkcije DPF-a, reprogramiranjem ECU. DPF fizički može biti uklonjen iz vozila.

Sada vozilo neće pokušati regeneraciju, s posljedičnim smanjenjem potrošnje. Nema svijetla upozorenja DPF-a ili Check Engine lampice na instrument tabli.